Textiel versus foam

Als marktleider in wasstraten praten we graag over thema's, dit zijn kwesties of juist actualiteiten in de markt. Hiermee geven we onze visie, expertise of juist opinie op relevante thema's.

Textiel versus foam

Binnen het machinaal wassen van auto’s wordt zowel textiel als foam gebruikt voor de bezetting van de borstels. Beide oplossingen hebben hun voor – en nadelen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Textiel.

Textiel kan uitstekend water opnemen. Door deze eigenschap zal de wrijvingscoëfficiënt groter zijn dan van foam. Dit heeft als gevolg dat de auto aantoonbaar schoner wordt in vergelijking met foam. Vergelijk het met het wassen van uw vuile handen. Met alleen zeep en water worden je handen niet schoon. Pas door stevig te wrijven verdwijnt al het vuil.

Het 'nadeel' van textiel is dat de gehele constructie zwaarder uitgevoerd dient te worden dan bij een bezetting met foam. Logisch, het gewicht is ook aanzienlijk hoger. Textielwasstraten zijn dan ook hydraulisch aangedreven. Voordeel is dat de levensduur van de machine lang is.

Foam

In tegenstelling tot textiel neemt foam nauwelijks water op. Hierdoor blijft het gewicht van de borstels laag.  De wrijvingscoëfficiënt is dan ook lager dan bij textiel. Het voordeel hiervan is dat de constructie eenvoudiger kan worden uitgevoerd en dat de aandrijving veelal elektrisch is. Dit vertaalt zich in een lagere kostprijs ten opzichte van een machine met een bezetting met textiel.

Zowel textiel als foam zijn 100% veilig voor de lak van de auto’s.


gerelateerde thema’s

Contact


Gouwzeestraat 11
1382 KD Weesp

+31 294 491 567

+31 294 491 560