De eigenaar van ACE Carwash Systems BV, Mark de Graaf, werkte als autowasser om tijdens zijn studie aan de TU te Delft wat bij te verdienen. In deze tijd ging de besturing van de wasstraat nog volledig mechanisch. Door de vele storingen in de mechanische onderdelen was het dan ook niet verwonderlijk dat de roep om een betere wasstraatbesturing zich aandiende.

De heer Middeldorp, eigenaar van WAS B.V., vroeg aan Mark of hij achter in de wasstraat een aantal lampen aan kon sturen. Mark ontwikkelde hiervoor een klein softwareprogramma en realiseerde zich dat het aansturen van een paar wasstraatcomponenten niet zoveel verschilt van het aansturen van alle componenten. Mark ontwikkelde het besturingssysteem ‘Control’ voor de wasstraat en een hieraan gekoppelde kasboek software programma wat later is doorontwikkeld naar een uitgebreid systeem met klanten beheer.

Het nieuwe besturingssysteem vond snel zijn weg binnen de Nederlandse waswereld, onder andere bij Carwash Kleiboer te Apeldoorn en de oude wasstraat van ANAC te Nijmegen.

Na de afronding van zijn studie was Mark de Graaf, zoals hij dat zelf omschrijft, “ gegrepen door het autowas virus” en besloot hij zijn opgedane kennis toe te passen met de oprichting zijn eerste bedrijf wat geheel was gericht op de wasstraat markt.

In 1995 werd contact gezocht met een Duitse machinebouwer, Holz, omdat hij een gerucht had gehoord dat zij bezig waren met de ontwikkeling van een innovatie: de textiele autowasstraat. Tijdens zijn eerste bezoek werd blind tweemaal de textiele dakwals besteld. Bij thuiskomst werd een aantal uit Amerika geïmporteerde losse zijborstels opgestuurd naar Holz met het verzoek deze eraan te hangen. De legendarische Dakwals/rundumwascher en een zeer intensieve samenwerking met de gebroeders Holz was geboren.
Inmiddels heeft ACE meer dan 100 grote wasstraten gebouwd en is ons bedrijf ontwikkeld van machinebouwer tot leverancier van een totaalconcept. Wij zijn marktleider op het gebied van wasstraatconcepten in Nederland, exclusief leverancier van de merken Holz, PECO en Aquarama, en brengen regelmatig innovaties op de markt.
Mark de Graaf exploiteert ook zelf een aantal wasstraten onder de naam BOB Autowas. Op deze wijze kunnen we onze klanten advies geven vanuit de praktijk van het autowassen. Tevens is er de mogelijkheid voor startende ondernemers, die bij ons een wasstraatconcept bestellen, om “stage” te lopen bij een van onze vestigingen.

Share
U bevindt zich hier: Home Over ons

Copyright ©
ACE Carwash Systems BV. 1995-2013.

Alle rechten voorbehouden

Deze website is gerealiseerd door Spotlighters.nl

Personeel